ГоловнаПолітика

Родичі Без'язикова знали про його перехід на бік бойовиків, - прокуратура

У суді зачитали телефонні розмови полковника ЗСУ зі "спікером Міноборони ДНР".

Обвинувачення у справі про державну зраду полковника ЗСУ Івана Без'язикова вважає, що родичі військового знали про те, що він перейшов на бік бойовиків.

Як повідомляє "5 канал", розшифровку телефонних розмов дружини і матері обвинуваченого зі "спікером міноборони ДНР" прокурори зачитували 30 листопада на засіданні в Шевченківському райсуді Києва. З них випливає, що родичі Без'язикова знали, що той перейшов на бік бойовиків.

У цей час суд досліджує письмові докази і вирішує, чи залучати їх до справи. За прогнозами прокурорів, до кінця року вже почнуть допитувати свідків.

За словами прокурорів, є щонайменше шість осіб, готових розповісти про життя і діяльність полковника на окупованих територіях. Серед них - колишні бойовики, які розчарувалися в ідеях бандформувань і зараз співпрацюють зі слідством.

Нагадаємо, кадровий офіцер Збройних сил України, керівник розвідки колишнього 8-го армійського корпусу ЗСУ, розформованого в березні 2015 року, був затриманий за підозрою у співпраці з бойовиками. Він потрапив у полон 16 серпня 2014 року в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ.

14 грудня Без'язикова заарештували до 8 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

29 грудня Без'язикову висунули підозру в держзраді.

Сам полковник співпрацю з бойовиками і російськими спецслужбами заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram