ГоловнаПолітика

Генпрокуратура спростувала повне повернення "Межигір'я" у держвласність

Розташовані в резиденції будівлі досі належать компанії "Танталіт" і екс-президенту Януковичу.

Генпрокуратура спростувала повне повернення "Межигір'я" у держвласність
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура спростувала повідомлення про остаточне повернення резиденції "Межигір'я" в державну власність. Про це розповів керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє "Громадське радіо".

За його словами, зараз тільки територія "Межигір'я" належить державі, а розташовані на ній будівлі досі належать компанії "Танталіт" і екс-президенту Віктору Януковичу. У той же час всі ці будівлі перебувають в арешті в рамках кримінального провадження.

"Рішення щодо цих будівель може бути прийнято тільки за результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно колишнього президента або тих людей, які допомагали йому в заволодінні Межигір'ям", - зазначив Горбатюк.

Горбатюк розповів, що Господарський суд повернув у державну власність земельні ділянки ще в 2015 році, а сьогодні було прийнято рішення за позовом прокуратури Києва про визнання незаконним продажу державної резиденції "Межигір'я".

Раніше сьогодні міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що Вищий господарський суд України прийняв рішення, яким резиденція "Межигір'я" переходить у власність держави. За його словами, Мінприроди ініціювало судовий розгляд і повернення майна державі. Далі буде відбуватися інвентаризація держмайна і визначення органу управління ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram