ГоловнаПолітика

СБУ блокувала постачання військового обладнання з заводу в Черкаській області в РФ

Підприємство виробляє навігаційні прилади для потреб української армії.

СБУ блокувала постачання військового обладнання з заводу в Черкаській області в РФ
Фото: ssu.gov.ua

У Черкаській області співробітники Служби безпеки України блокували постачання в Російську Федерацію товарів військового призначення українського виробництва.

"Керівництво одного з підприємств Черкаської області організувало механізм нелегальних постачань високотехнологічного військового обладнання в країну-агресор. Співробітники СБУ з'ясували, що підприємство, яке виробляє навігаційні прилади з програмним забезпеченням для потреб української армії, поставляє аналогічну продукцію в Росію", - повідомляє в четвер прес-центр Служби безпеки України.

Співробітники СБУ встановили, що зловмисники відправляли обладнання через так званий "сірий канал", тобто транзитом через країни Європи та Азії, щоб приховати реального одержувача товару.

Під час обшуків на підприємстві правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує незаконне відправлення продукції в РФ, і зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram