ГоловнаПолітика

НАБУ має намір завершити розслідування справи проти сина Авакова до кінця року

"Справа перебуває на завершальній стадії. Питання декількох тижнів".

НАБУ має намір завершити розслідування справи проти сина Авакова до кінця року
Александр Аваков
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро має намір в найближчі кілька тижнів завершити розслідування кримінального провадження проти сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря і підприємця Володимира Литвина, яких підозрюють у розкраданні грошей при закупівлі рюкзаків для національної гвардії.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Точні терміни не скажу, але справа перебуває на завершальній стадії. Питання декількох тижнів", - сказав він.

Нагадаємо, детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб- сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. 1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив всіх трьох під особисті зобов'язання.

У лютому 2016 року опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС, обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чеботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датовано груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на16,5 млн грн.

Голова МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його родини до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram