ГоловнаПолітика

Волкер назвав "кроком назад" останню зустріч із Сурковим

Незважаючи на безрезультатність попередньої зустрічі, дискусії триватимуть.

Волкер назвав "кроком назад" останню зустріч із Сурковим
Фото: telegraf

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що радник президента Росії Владислав Сурков під час їхньої останньої зустрічі щодо припинення війни на Донбасі в Белграді 13 листопада повернувся до первинних позицій Москви, озвучених на початку цього переговорного процесу.

Про це Волкер заявив в інтерв'ю The Global Politico, оприлюдненому в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"Третя зустріч стала кроком назад. Вони знову повернулися до їхньої вихідної пропозиції. Я не знаю, яким буде наступний крок за цим. Можливо, це сталося через абсолютно інші причини і ніяк не пов'язане з Україною - просто з тим, в якому стані відносини РФ і США. Можливо, це пов'язано з відсутністю двосторонньої зустрічі між президентом Путіним і президентом Трампом (у В'єтнамі на полях саміту АТЕС - ред.)", - сказав спецпредставник США по Україні.

Він також зазначив, що незважаючи на безрезультатність попередньої зустрічі, дискусії триватимуть.

"Подивимося, що буде на наступній зустрічі в грудні", - уточнив Волкер.

Спецпредставник США по Україні додав, що вважає переговори з Сурковим важливими.

"Я думаю, що тільки президент Путін може вирішувати. Але він (Сурков - ред.) може комунікувати з ним. Це дуже важливо", - додав Вокер.

Нагадаємо, що Сурков і Волкер зустрічалися 21 серпня у Мінську, а також двічі у Белграді - 7 жовтня та 13 листопада. На останній зустрічі вони обговорювали поточний стан справ у дипломатичній сфері стосовно зусиль з припинення бойових дій на Донбасі, але не змогли дійти до єдиної позиції. Тим не менш, була домовленість продовжити пошук компромісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram