ГоловнаПолітика

Грузія не збирається видавати Україні Черновецького

"За конституцією передача громадянина Грузії іншій країні неприпустима".

Грузія не збирається видавати Україні Черновецького
Фото: www.segodnya.ua

Головна прокуратура Грузії заявила, що Україні буде відмовлено у видачі колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

"До прокуратури Грузії прохання про передачу Леоніда Черновецького українській стороні не надходило. Однак, у разі існування такого прохання, його передача не відбудеться, оскільки він є громадянином Грузії і за конституцією передача громадянина Грузії іншій країні неприпустима", - цитує "Новости-Грузия" повідомлення прокуратури.

Черновецький був мером Києва у 2006-2012 роках. Він живе в Грузії вже кілька років і має велику віллу в Кобулеті. У грудні 2015 року колишній мер столиці України заявив, що створив політичну партію "За щасливу Грузію" і готувався взяти участь у виборах парламенту в жовтні 2016 року, проте в травні минулого року стало відомо, що він передумав ставати депутатом і припинив політичну діяльність.

Українська прокуратура підозрює Черновецького у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу) за будівництво вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому інкримінують заниження орендної плати за землю та знищення об'єкта археологічної спадщини.

Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюють у 250 млн гривень.

Вертолітний майданчик у Києві було відкрито 6 червня 2012 року, він розташований за кількасот метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram