ГоловнаПолітика

Черновецький став підозрюваним у справі про вертолітний майданчик Януковича

Йому закидають збитки на 250 млн гривень.

Черновецький став підозрюваним у справі про вертолітний майданчик Януковича
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура 14 липня повідомила про підозру колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Йому закидають зловживання службовим становищем (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу) під час будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю та знищення об'єкта археологічної спадщини.

Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюють у 250 млн гривень.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч.2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за декілька сотень метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Черновецький в Україні зараз не проживає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram