ГоловнаПолітика

Директора Львівського бронетанкового заводу заарештовано із заставою 2 млн гривень (оновлено)

Нардепи з БПП пропонували відпустити його на поруки.

Директора Львівського бронетанкового заводу заарештовано із заставою 2 млн гривень (оновлено)

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа у вигляді утримання під вартою до 11 вересня. Він може вийти на свободу під заставу 2 млн гривень.

Рішення було оголошено суддею Тарасом Оксютою близько 13:10 у суботу, 15 липня.

Низка депутатів Верховної Ради від БПП пропонували відпустити Тимківа на поруки. У їх числі був Юрій Соловей, чиїм помічником раніше був Тимків.

Увечері 14 липня Солом'янський районний суд Києва заарештував начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ (генерал-майора) з альтернативою внесення застави в 2 млн грн. Начальник відділу озброєння ЦБТУ ЗСУ (полковник) і засновник комерційної структури, що задіяна в корупційній схемі, були арештовані з альтернативою 1,6 млн грн застави для кожного, пише "Цензор".

Обрання запобіжного заходу для директора ДП "Львівський бронетанковий завод" і його заступника суд переніс на суботу, 15 липня.

Оновлення. Заступника директора ЛБТЗ Олега Ткаченка також заарештовано після свого начальника, йому призначили заставу в розмірі 1,8 млн гривень.

Прес-служба НАБУ відзначає, що хоча суд задовольнив клопотання звинувачення про арешт всіх підозрюваних, сума застави виявилася набагато меншою. Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили призначити заставу в розмірі предмета злочину - 28,5 млн гривень.

Нагадаємо, 14 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали Тимківа за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу - розтрата майна.

Його підозрюють в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені вживані двигуни, які в 2008-2009 роках були продані Міністерством оборони як надлишкове майно. Випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років.

Сума розкрадань оцінюється в 28,5 млн гривень.

Крім Тимківа, затримані ще чотири людини: начальник ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), заступник директора ДП "Львівський бронетанковий завод", а також засновник ТОВ, який задіяний у схемі.

ЛБТЗ займається капітальним ремонтом танків, танкових тягачів, інженерних машин. Тут також виробляють броньовики "Дозор-Б".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram