ГоловнаПолітика

Львів попросив про статус зони надзвичайної екологічної ситуації

Садовий визнав поразку перед "організаторами сміттєвої блокади"

Львів попросив про статус зони надзвичайної екологічної ситуації
Фото: 032.ua

Львівська влада попросила Кабінет Міністрів визнати місто зоною надзвичайної екологічної ситуації в зв'язку з сміттєвою кризою.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

"Тільки що міська комісія звернулася до уряду, щоб оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. Організатори "сміттєвої" блокади можуть починати святкувати. У нас дійсно не залишилося інших можливостей для уникнення екологічного лиха. Трималися рік! Повірили також у підписи держчиновників під меморандумом про зняття блокади. Виявилося, даремно повірили", - йдеться в фейсбуці мера.

Він зазначив, що робота з будівництва сміттєпереробного заводу триває, але його спорудження затягнеться мінімум на два роки.

Нагадаємо, у Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відтоді як через пожежу закрили міське звалище, Львів із великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали меморандум із 20 містами області. Сміття зі Львова впродовж двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня Садовий заявив, що Львів обманули й умов меморандуму не дотримуються. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram