ГоловнаПолітика

Чотирьом українцям відмовили в безвізовому в'їзді в ЄС (оновлено)

Усього правом безвізових поїздок скористалися майже 1900 громадян

Чотирьом українцям відмовили в безвізовому в'їзді в ЄС (оновлено)
Фото: http://dpsu.gov.ua

Станом на 06:00 12 червня 1894 українці скористалися безвізовим режимом з Євросоюзом.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у фейсбуці.

78% із цієї кількості перетнули кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордонах з країнами ЄС. 22% - у пунктах пропуску для авіаційного сполучення. Як і раніше, найпопулярнішим напрямком залишається Польща. 63% українців перетнули кордон з цією країною.

"Загалом маємо дві відмови. У обох випадках - за попередні "гріхи" в стосунках з міграційним законодавством на території країн ЄС", - зазначив Слободян.

Оновлення. Станом на 12:00 кордон з країнами ЄС за біометричними паспортами перетнули 15 195 громадян України. З них 2 302 - це ті, хто скористався саме можливостями безвізу: вони перетинали кордон, маючи тільки біометричний паспорт. 24% із цієї кількості - пасажири авіаційних пунктів пропуску. Решта йшли через автомобільні та залізничні переходи.

"Чотирьом громадянам України відмовлено в перетині кордону в ЄС через перевищення терміну перебування на території країни попереднього в'їзду", - зазначив Слободян у фейсбуці.

Нагадаємо, з 00:01 11 червня безвізовий режим між Україною та ЄС набув чинності.

З 11 червня громадяни України можуть в'їжджати за біометричним паспортом до 26 країн-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять в шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram