ГоловнаПолітика

Присяжнюка повідомили про підозру щодо незаконного продажу приміщень МінАПК

Кримінальне провадження за цим фактом розслідували більш ніж три роки.

Присяжнюка повідомили про підозру щодо незаконного продажу приміщень МінАПК
Фото: Макс Левин

Управління Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, повідомило колишнього міністра аграрної політики Миколу Присяжнюка про підозру в незаконному продажу приміщень МінАПК на вулиці Хрещатик, 24.

Кримінальне провадження за цим фактом було розпочато більш ніж три роки тому.

Як повідомляють на сайті Генеральної прокуратури, екс-міністра підозрюють у скоєнні незаконної приватизації і подальшої легалізації державного майна у вигляді приміщення МінАПК площею 516,6 кв. м.

Хрещатик, 24
Фото: google/maps
Хрещатик, 24

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233 (незаконна приватизація), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу України.

Підозрюваними, крім Присяжнюка, проходять ще дві невказані особи.

На приміщення МінАПК, які були незаконно приватизовані, накладено арешт.

Нагадаємо, Присяжнюк з весни 2014 року перебуває в розшуку. Стосовно нього також розслідують справу за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб). Екс-чиновника підозрюють у заволодінні коштами Аграрного фонду на суму майже 540 млн грн, які були виділені для закупівлі об'єктів державного цінового регулювання цукру-піску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram