ГоловнаПолітика

Київській ТЕЦ, яка забезпечує гарячою водою Оболонь і Троєщину, вимкнули газ

"Київенерго" не розплатилася за постачання палива.

Київській ТЕЦ, яка забезпечує гарячою водою Оболонь і Троєщину, вимкнули газ

"Київтрансгаз" зупинив подання газу на столичну ТЕЦ-6, що забезпечує гарячою водою Оболонь, Троєщину, Райдужний і Лісовий, Воскресенський масиви.

Про це повідомила прес-служба "Київенерго" (оператор ТЕЦ-6).

"Сьогодні близько 13:00 "Київтрансгаз" повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6. В її зоні теплопостачання перебувають 3 тис. 138 об'єктів, з них 2 тис. 142 житлових будинків, 39 медичних закладів, 164 дитячих садків і 670 відомств", - йдеться в повідомленні.

Як пояснюють в компанії, причиною вимкнення є борги "Київенерго" за газ і його транспортування, що виникли через неповні розрахунки споживачів і держави за тепло і гаряче водопостачання.

"Станом на 1 травня борг столиці за теплоенергію становив майже 4,9 млрд грн. При цьому частка боргу держави становить близько 2 млрд грн, з них 1,2 млрд грн - некомпенсовані пільги і субсидії в теплопостачанні, а 0,8 млрд грн - некомпенсована різниця в тарифах за минулі роки. Тоді як борг "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ для виробництва теплоенергії досяг на 1 травня 3,2 млрд грн. А борг за транспортування газу до ТЕЦ-6 перевищує 370 млн грн, 108 млн грн з яких - непрофінансовані державою пільги та субсидії", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що припинення газопостачання ТЕЦ загрожує негативними технологічними наслідками для станції в майбутньому опалювальному сезоні. "Навіть 1-2 дні без газопостачання можуть привести до збою теплогенерації на ТЕЦ-6", - відзначають в "Київенерго".

Компанія вказує на важлиість негайного вирішення проблеми з фінансуванням пільг і субсидій, оплати боргів, а також закликає розпочати реформування галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram