ГоловнаПолітика

Луценко: злочинність в Україні почала знижуватися (оновлено)

У першому кварталі число злочинів скоротилося на 20-30%.

Луценко: злочинність в Україні почала знижуватися (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що рівень злочинності в Україні почав знижуватися.

Про це він сказав, виступаючи зі звітом у Верховній Раді.

"Скажу прямо: ситуація на вулицях дуже складна. Щодня відбуваються тисячі злочинів. Щоб ви розуміли: Генеральна прокуратура здійснює процесуальне провадження у 1,3 млн кримінальних проваджень. Але завдяки злагодженій роботі, відновленню керованості ситуація почала поліпшуватися. За перший квартал падіння за всіма злочинами - пограбування, розбої, крадіжки, вбивства, автомобільні угони - мінус 20-30 відсотків", - заявив генпрокурор.

Луценко вважає, що почала позначатися реформа Національної поліції.

Оновлення. Генеральний прокурор також додав, що спочатку скептично ставився до статистики рівня злочинності.

"Ми направили групи перевірки в усі райвідділи Києва і декількох областей, фальсифікації цієї статистики не виявлено, є буквально дві, три прихованих справи. Але, в принципі, статистика показує, що зусилля нового керівництва Нацполіції дають свій результат", - сказав він.

Крім цього, Луценко закликав народних депутатів ухвалити закон про кримінальні проступки. За його словами, це дозволило б припинити близько 30% величезної паперової роботи слідчих і прокурорів у малозначних випадках, коли закон передбачає до 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ще в лютому голова Національної поліції Сергій Князєв говорив, що не очікує зниження рівня злочинності у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram