ГоловнаПолітика

Порошенко і лідер Поміркованої партії Швеції скоординували зусилля щодо протидії будівництву "Північний потік-2"

Анна Батра запевнила в подальшій всебічній підтримці України з боку її політсили.

Порошенко і лідер Поміркованої партії Швеції скоординували зусилля щодо протидії будівництву "Північний потік-2"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і лідер Поміркованої партії Швеції Анна Шінберг Батра скоординували зусилля щодо протидії будівництву Росією газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляється на сайті президента.

Порошенко подякував представникам Поміркованої партії за послідовну підтримку України в парламентських асамблеях ОБСЄ і Ради Європи в питанні протидії російській агресії, збереження санкційного режиму проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Президент звернув увагу пані Батри на погіршення ситуації з безпекою на Донбасі, невиконання Росією Мінських домовленостей і обмеження прав і свобод кримських татар і українців у Криму.

"Сторони погодилися з необхідністю збереження єдності всередині ЄС в питанні протидії російській агресії і висловилися за продовження дії санкцій проти Росії. Лідер Поміркованої партії зі свого боку привітала Україну з позитивними зрушеннями на шляху реформ і підкреслила подальшу всебічну підтримку з боку її політичної сили", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, "Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті ж, що і у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

У січні РФ орендувала в Швеції гавань для "Північного потоку-2". Міністр оборони країни виступає проти будівництва газопроводу, що загрожує безпеці країни.

У грудні минулого року місцева влада шведського острова Готланд вирішила не давати дозволу на використання своєї гавані Сліте для зберігання труб під час прокладання газопроводу "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram