ГоловнаПолітика

З'явилося відео підриву автомобіля ОБСЄ в Луганській області

Запис отримано з джерела з української сторони.

Оприлюднено відео моменту підриву автомобіля місії ОБСЄ на території "ЛНР", який стався 23 квітня.

Запис виклало "Радіо Свобода", відзначивши, що отримало її з джерела з української сторони.

Видно, як на відстані декількох десятків метрів один від одного рухаються два автомобілі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, на задньому бампері яких встановлені прапори, які зазвичай розміщує міжнародна організація на своїх машинах.

Автомобілі ховаються за лісовою посадкою, де і відбувається вибух. Камера, що фіксувала інцидент, на деякий час втратила фокус через вибухову хвилю, проте потім перемістила кут огляду на ділянку з автомобілями, над якими піднімалися клуби чорного диму.

У розширеній версії відео, відзначає видання, видно, як через дев'ять хвилин з'являється третій, невідомий автомобіль, який рухається у напрямку вибуху.

Джерело, яке надало виданню запис з камери відеоспостереження, розповіло, що дорога, на якій стався інцидент, рідко використовується мирним цивільним населенням регіону через близьке розташування до лінії фронту.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили 28 квітня, що, на їхню думку, підрив автомобіля ОБСЄ не був нещасним випадком, міну заклали навмисно.

Вранці 23 квітня в районі села Пришиб на контрольованій ЛНР частині Луганської області підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський фельдшер Джозеф Стоун - перший член місії ОБСЄ, котрий помер за три роки збройного конфлікту на території України. Поранення отримали ще двоє членів патруля місії - громадяни Німеччини та Чехії.

У "ЛНР" звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ "підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу". У Міністерстві закордонних справ України заявили, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів. Служба безпеки України кваліфікувала інцидент як теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram