ГоловнаПолітика

Стівену Сігалу на п'ять років заборонили в'їзд в Україну

Американський актор став персоною нон ґрата.

Служба безпеки на п'ять років заборонила в'їзд в Україну американському акторові Стівену Сігалу, який є другом президента Росії Володимира Путіна і має громадянство РФ.

Про це йдеться у відповіді спецслужби на запит видання "Апостроф".

"Користуючись ч. 1 ст. 13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та ст. 7 Закону України "Про основи національної безпеки України", СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду в Україну зазначеній особі терміном на п'ять років", - ідеться в повідомленні.

"Рішення про заборону в'їзду в Україну приймається в разі, якщо є достатньо інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт скоєння нею (особою, - ред.) суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його здійснення, яке суперечить інтересам безпеки України, запобігання, виявлення, припинення і розкриття якого належить до компетенції СБУ", - уточнили в СБУ.

Нагадаємо, Сігала внесено до "чорного списку" сайту "Миротворець", створеного для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм, за незаконний перетин держкордону України (влітку 2014-го і 2015 рр. він відвідував Крим, - ред), заперечення російської агресії і підтримку анексії півострова.

У листопаді минулого року Путін особисто вручив Стівену Сігалу російський паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram