ГоловнаПолітика

ДАБК виявила порушення в будівництві на місці Сінного ринку в Києві

У відомстві оголосили результати перевірки, ініційованої Віталієм Кличком.

ДАБК виявила порушення в будівництві на місці Сінного ринку в Києві
Проект строительства
Фото: Facebook/Сенной монстр Киевгорстроя

У відомстві оголосили результати перевірки, ініційованої Віталієм Кличком. Держархбудінспекція провела перевірку законності ведення будівельних робіт на місці Сінного ринку в Києві, ініційовану мером Києва Віталієм Кличком і народним депутатом Сергієм Лещенком. Про це йдеться на сайті ДАБК.

"Державна архітектурно-будівельна інспекція України на підставі звернень київського міського голови Кличка. В. і народного депутата України Лещенка С. провела перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виконання будівельних робіт на об'єкті «Будівництво торгово-офісно-житлового центру з підземним паркінгом на вулиці Воровського, 15-А, вулиці Гончара, 38-Б, вулиці Гончара, 48/2 у Шевченківському районі м. Києва»", - йдеться в повідомленні.

"За результатом перевірки складено акт перевірки, протоколи про правопорушення і приписи про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил та призупинення будівельних робіт до усунення виявлених порушень", - заявили у відомстві.

При цьому в ДАБК додали, що за результатами виконання забудовником приписів відбудеться позапланова перевірка, "за результатами якої будуть вжиті заходи, передбачені чинним законодавством України".

Нагадаємо, як зазначають активісти: у забудовника Сінного ринку порушено порядок ключової документації, що дозволяє ведення будівельних робіт - містобудівні умови й обмеження видані на стару ділянку, яку пізніше поділили на три і яка припинила - за документами - існування. Умов й обмежень для кожної з трьох нинішніх ділянок ДАБК не видавала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram