ГоловнаПолітика

Україна відправить 30 ветеранів на Ігри нескорених у Торонто

Змагання пройдуть у вересні.

Україна відправить 30 ветеранів бойових дій на Донбасі на Ігри нескорених у Торонто.

Про це повідомила прес-служба президента України.

22-23 квітня в Києві пройшов національний відбір, у рамках якого 114 ветеранів змагалися в шести дисциплінах: легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, велоспорт на шосе і веслування на тренажерах. Змагання проходили на спорткомплексі "Атлет", у басейні Центрального спортклубу Збройних Сил України і на Трухановому острові.

Фото: invictusgames.in.ua

За результатами змагань до складу української команди відібрали 30 спортсменів, які ще муситимуть пройти медогляд і тренування в Україні та Канаді.

Увечері в неділю в центрі Києва пройшли урочистості з нагоди оголошення кандидатів до складу національної збірної. У них узяв участь президент Петро Порошенко.

"Сьогодні проходить дуже важлива подія - Україна вперше бере участь в Іграх нескорених. Українське звучання назви цих змагань мені імпонує більше, тому що саме нескореною є наша нація, нескореним є наш народ і саме нескореною є наша держава. Тому цілком природним є те, що ми сьогодні відзначаємо і вибираємо кращих з кращих, які гідно представлять у вересні в Канаді нашу з вами державу", - заявив Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Президент України відзначив не тільки спортивний талант ветеранів, а передусім їхню мужність і героїзм, проявлені під час захисту України. "Як Президент, як Верховний Головнокомандувач від імені народу України та перед усіма українцями, які зараз дивляться нас, я щиро дякую вам, дорогі воїни, за ваш жертовний внесок у захист Батьківщини. Вашими зусиллями ми побудували нову армію. Вашими зусиллями ми не віддамо ні одного клаптика української землі ворогові. І вашими зусиллями, разом із зусиллями українських дипломатів, ми повернемо український Донбас і український Крим", - сказав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Invictus Games (Ігри нескорених) - аналог Паралімпійських ігор для військовослужбовців.

Ігри нескорених вперше пройшли у 2014 році в Лондоні, тоді в них узяли участь 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії. На другі гри в американському Орландо приїхали 15 країн. На ігри в Торонто, які пройдуть у вересні, запрошено вже 17 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram