ГоловнаПолітика

У Німеччині підтвердили діагноз Насірова, встановлений у "Феофанії"

Клініка вирішила захистити свою репутацію.

У Німеччині підтвердили діагноз Насірова, встановлений у "Феофанії"
Фото: Сергей Нужненко

Університетський кардіологічний центр Фрайбург - Бад-Кроцінген (клініка кардіології й ангіології) підтвердив діагноз, встановлений у лікарні "Феофанія" голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Про це повідомляють на сайті Державного управління справами, якому підпорядковується "Феофанія".

"Феофанія" звернулася до іноземних фахівців, не погодившись із висновками комісії МОЗ України з приводу правильності діагнозу Насірова.

"Університетський кардіологічний центр Фрайбурга (клініка максимального медичного забезпечення, яка входить до трійки найбільших і найавторитетніших за кількістю пацієнтів у лікуванні серцевих інфарктів і проведених хірургічних операцій на клапанах серця) надав незалежний висновок на підставі отриманої медичної документації про діагностику та лікування пацієнта. За результатами дослідження на підставі методичних рекомендацій Європейської спільноти кардіологів і відповідно до німецької DRG-системи - виконаний лікувальний підхід не викликає заперечень, діагноз медиками Клінічної лікарні "Феофанія" Держуправління справами встановлено правильно", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, перед тим, як НАБУ повідомило Насірову про підозру в заподіянні збитків державі на 2 млрд гривень, голова ДФС зліг у "Феофанію" нібито з інфарктом. Бюро в цьому діагнозі засумнівалося і відвезло Насірова в інститут Стражеска для перевірки. Однак там однозначного висновку не надали.

У результаті Насірова таки доправили в суд для обрання запобіжного заходу, той заарештував його з правом вийти під заставу 100 млн гривень. Через кілька днів ці гроші за голову ДФС внесла дружина, і він вийшов на волю.

НАБУ попросило МОЗ перевірити "Феофанію" й інститут Стражеска на предмет правильності діагнозу Насірова. 27 березня комісія МОЗ повідомила, що встановлений лікарями "Феофанії" діагноз не був об'єктивним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram