ГоловнаПолітика

Бурбак: держпідприємства необхідно негайно виводити на прозорий конкурс

"Приватизація як вид інвестицій фактично дискредитована в Україні".

Бурбак: держпідприємства необхідно негайно виводити на прозорий конкурс
Фото: nfront.org.ua

"Необхідно негайно вносити зміни в законодавство і виводити на прозорий конкурс державні підприємства на кшталт «Укрспирту». Байки про те, що ці підприємства не можна продавати ефективним власникам поширюють корумповані директори цих підприємств і їхні покровителі у високих кабінетах", - заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час погоджувальної ради парламенту 6 лютого.

Максим Бурбак наголосив, що приватизація як вид інвестицій "фактично дискредитована в Україні": "Політикани і корупціонери, переслідуючи свої приватні цілі, зірвали приватизацію Одеського припортового заводу. Збитки держави становили 500 млн доларів".

"Конкурс був зірваний людьми, запрошеними в Україну для проведення реформ, однак єдиним досягненням їх роботи стали мільйонні збитки і жалюгідні істерики", - додав він.

Максим Бурбак також акцентував на необхідності "негайно включити механізми, які збільшать потенціал країни за рахунок приватної ініціативи": "Зокрема, бізнес і населення повинні отримати доступні кредити і стабільний курс. Це конституційна відповідальність голови НБУ, який повинен забезпечити функціонування ринку банківських послуг і стабільність цін". Він також наголосив на необхідності продовження судової реформи і формування нового складу Верховного Суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram