ГоловнаПолітика

Сотник: заклик повернутися в коаліцію - порожній звук

Депутат закликала голосувати разом, але без формального об'єднання.

Сотник: заклик повернутися в коаліцію - порожній звук
Елена Сотник
Фото: Макс Требухов

Народний депутат України Олена Сотник з "Самопомочі" вважає, що заклик з боку БПП до повернення в коаліцію є порожнім звуком.

Про це вона сказала під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Я думаю, що це порожній звук, тому що колишні партнери по коаліції вочевидь не переслідують загальних цілей державної політики ... Це все призвело до розвалу коаліції насправді. Якщо наші колеги хочуть спільну діяльність, то є питання, що об'єднують нас. Для цього не потрібно створювати штучних коаліцій, давайте їх разом вирішувати", - сказала вона.

Для початку депутат пропонує визнати на офіційному рівні тимчасову окупацію окремих районів Донецької та Луганської області й агресію Росії. "Були спочатку ополченці, потім терористи, тепер російсько-гибридно-терористичні війська якісь. Навіщо це? Потрібно чітко всім сказати, що це агресія Росії, що ця територія окупована Російською Федерацією", - заявила вона.

Третє питання, за словами Сотник, яке може об'єднати зал, - це торгове ембарго з країною-агресором.

Сотник також поскаржилася на відсутність поваги з боку великих фракцій. "Коли немає гарантій для консенсусу, такі союзи не можуть існувати і повинні руйнуватися", - сказала вона.

Нагадаємо, "Самопоміч" вийшла з коаліції в лютому 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram