ГоловнаПолітика

Кривенко: давайте не будемо називати облаштування кордону "Стіною"

"Ми повинні продовжувати ці роботи. А як будуть вони називатися - це інше питання".

Кривенко: давайте не будемо називати облаштування кордону "Стіною"
Вадим Кривенко
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Вадим Кривенко з "Народного фронту" вважає, що Україна повинна продовжувати облаштування кордону з Росією.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Давайте не будемо називати це "Стіна". Бурбак [сьогодні] сказав, що потрібно відновлювати роботи з облаштування кордону з Російською Федерацією. РФ ні завтра, ні післязавтра нікуди не дінеться, ми приречені бути поруч з таким сусідом. Тому ми повинні продовжувати ці роботи. А як будуть вони називатися - "Стіна", "Огорожа", "Решітка" - це інше питання", - заявив Кривенко.

Депутат підкреслив, що роботи на кордоні передбачають не тільки зведення стіни, а й встановлення електронних засобів стеження, обладнання доріг для оперативного перекидання військ, фортифікаційні питання. Зараз усе це залишилося без фінансування.

Він також назвав безпідставними звинувачення в тому, що хтось бажає нажитися на цьому проекті. "Говорити, що 4 млрд гривень вкрали, - хоча цих 4 млрд ніхто не бачив, - і хочете вкрасти ще - це повний нонсенс. Будь ласка, давайте всі разом робити якийсь депутатський контроль, але це потрібно робити", - сказав депутат.

Нагадаємо, в травні 2015 року уряд Арсенія Яценюка затвердив план заходів для реалізації проекту "Стіна". Згідно з документом, реалізація проекту мала зайняти чотири роки (2015-2018) і обійтися в 4,1 млрд гривень. У 2015 році Держприкордонслужба мала отримати 990 млн гривень, а у 2016 році - ще 1,2 млрд гривень. Але депутати погодили в держбюджеті-2015 виділення 400 млн гривень на проект "Стіна" і лише 200 млн гривень у держбюджеті-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram