ГоловнаСуспільствоВійна

Російська армія в Авдіївці прикривається мирними жителями, - Тетерук

"Народний фронт" привіз у місто чотири тонни гуманітарної допомоги.

Російська армія в Авдіївці прикривається мирними жителями, - Тетерук
Фото: nfront.org.ua

Незважаючи на нічні обстріли Авдіївки російськими окупантами, українські військові, ремонтні бригади, медики та волонтери роблять усе можливе, щоб зберегти життя жителів Авдіївки й уникнути гуманітарної катастрофи. Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, який разом з колегами по фракції привіз в Авдіївку гуманітарну допомогу від "Народного фронту".

«Станом на зараз Авдіївка оговтується від нічних обстрілів з боку Донецька, які проводили російські окупаційні війська. Дуже багато вибитих вікон, зруйновані будівлі. Однак ДСНС працює, пошкоджені газопроводи зараз ремонтують, люди на вулиці наводять лад, наші добровольці і військові тримають ситуацію під контролем», - повідомив Тетерук по телефону з Авдіївки.

Народний депутат заявив, що по периметру міста триває стрілянина, в самому місті поки що тихо, працює ОБСЄ, волонтери розводять гуманітарну допомогу для жителів і військових.

 «Ми привезли гуманітарний вантаж від «Народного фронту» в медичні пункти і бачимо, що всі роблять усе, щоб полегшити роботу служб у цьому місті. Зараз всі прагнуть зробити все, щоб місто жило в нормальних умовах: наші військові тримають оборону і не дають наступати окупаційним військам, ДСНС усюди, де треба, допомагає, наші ремонтники лагодять лінії електропередач і газопроводи, ремонтують будівлі, в які влучили снаряди. Медичні працівники надають допомогу тим, в кого погіршився стан здоров'я або хто має поранення», - розповів парламентарій.

Андрій Тетерук також зазначив, що волонтерської допомоги для Авдіївки вистачає.

«Ми привезли понад тисячу вовняних ковдр, привезли «зігрівайки», електорогенератори для водоканалу, щоб не припинилася система водопостачання. Нашим хлопцям на передовій ми привезли бензопили і дизельний генератор», - підкреслив народний депутат.

Тетерук повідомив, що в цілому "Народний фронт" передав чотири з половиною тонни гуманітарної допомоги.

Він також зазначив, що тактика російської армії дуже підступна, вона не тільки сприховує знаки розпізнавання, а й прикривається цивільними жителями Донецька, обстрілюючи наші Збройні Сили і мирних жителів в Авдіївці.

«Російська армія на сьогодні є найганебнішою армією світу, яка бере в заручники мирне населення й обстрілює цивільні міста», - резюмував Тетерук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram