ГоловнаСуспільствоВійна

Донецька ВЦА заявляє про встановлення режиму тиші в Авдіївці до 17:00

Російська сторона СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню.

Донецька ВЦА заявляє про встановлення режиму тиші в Авдіївці до 17:00
Фото: Макс Левин

Донецька обласна військово-цивільна адміністрація заявляє про встановлення режиму тиші в Авдіївці до 17:00 середи.

Про це повідомив заступник голови ВЦА Євген Вілінський у Фейсбуці.

"Авдіївка. Режим тиші до 17:00", - написав він.

Вілінський також зазначив, що ремонтні бригади взялися до робіт з відновлення енергопостачання.

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню для проведення ремонту інфраструктури.

"Тільки-но російська сторона в СЦКК надала нам письмове підтвердження гарантії припинення вогню. Три дня неймовірних зусиль президента, наших міжнародних партнерів. Наші ремонтні бригади вже вийшли на місце розриву лінії електропередачі", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, увечері 30 січня в результаті обстрілів було перебито останню лінію електропостачання Авдіївки. У результаті місто залишилося без води, без електрики і повноцінного теплопостачання. Також на межі зупинки перебуває містотворче підприємство "Авдіївський коксохім".

Росія гарантувала, що бойовики припинять обстріл Авдіївки з 10:00 до 17:00 у вівторок заради ремонту систем життєзабезпечення міста, однак рембригадам так і не вдалося взятися до роботи.

Під час сьогоднішнього засідання Кабінету Міністрів прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що сапери і рембригади висунулися до ушкодженої ділянки лінії електропередачі в Авдіївці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram