ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області впіймали бойовика "ДНР" із завданням влаштувати теракти

У зловмисника вилучили 1,2 кг тротилу і 0,5 кг пластиду.

У Харківській області впіймали бойовика "ДНР" із завданням влаштувати теракти
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Харківській області бойовика "ДНР", який мав здійснити низку терактів і диверсій.

Як повідомляють на сайті спецслужби, 27-річний місцевий житель на початку 2014 року брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА, а також у побитті патріотично налаштованих активістів. У квітні того самого року він виїхав до Слов'янська, де добровільно вступив в незаконне збройне формування, яким керував терорист Ігор Гіркін. Протягом 2014-2016 років у складі бандформування "Спарта" зловмисник брав участь у бойових діях проти українських підрозділів.

У Харківську область терорист прибув із тимчасово окупованих територій через Росію. За завданням своїх кураторів він мав підірвати залізничні колії в напрямку Донецької області, а також стратегічно важливі об'єкти паливно-енергетичного комплексу.

30 січня оперативники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали диверсанта в смт Донець Балаклійського району. Правоохоронці вилучили у зловмисника 1,2 кг тротилу, майже 0,5 кг пластиду, дві ручні осколкові гранати РГН, засоби ініціювання вибуху, а також картографічні та фотоматеріали із зазначеними на них об'єктами для здійснення терактів.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram