ГоловнаСуспільствоВійна

Контррозвідка затримала ймовірного коригувальника "ДНР" в Авдіївці (оновлено)

Чоловік працював на бойовиків "давно і впевнено".

Контррозвідка затримала ймовірного коригувальника "ДНР" в Авдіївці (оновлено)
Фото: facebook.com/andriy.tsaplienko

Контррозвідка СБУ затримала в Авдіївці чоловіка, якого підозрюють у коригуванні обстрілів міста.

Про це в фейсбуці повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Він стверджує, що чоловік працював на "ДНР" "давно і впевнено".

Оновлення. Коректувальник бойовиків, якого затримано в Авдіївці, виявився кримчанином. Його везуть до Києва для обрання запобіжного заходу та продовження слідчих дій, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Затриманому сьогодні співробітниками прокуратури спільно з контррозвідкою СБУ в Авдіївці пособнику терористів, який коригував вогонь противника, повідомили про підозру за ч.1 ст. 258-3 ККУ. Затриманий - кримчанин, Третьяков Андрій, 1973 р.н.", - написала вона у Фейсбуці.

Сарган уточнила, що стаття 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такого.

Нагадаємо, що Авдіївка з 29 січня є найгарячішою точкою на Донбасі. Увечері 30 січня в результаті обстрілів була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. В результаті місто залишилося без води, без електрики і повноцінного теплопостачання. Також на межі зупинки перебуває містотворче підприємство Авдіївський коксохім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram