ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко присвоїв загиблому в Авдіївці військовому звання Герой України

23-річного заступника комбата Андрія Кизила удостоєно вищої нагороди України.

Порошенко присвоїв загиблому в Авдіївці військовому звання Герой України
Фото: http://daily.lviv.ua/

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72-ї бригади Андрію Кизилу (посмертно).

"Високою державною нагородою капітана Андрія Кизила відзначено за особисту мужність і героїзм, незламність духу, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові", - йдеться на сайті президента.

23-річний Андрій Кизило загинув 29 січня під час штурму бойовиками Авдіївки. Після смерті залишилися дружина і син. У середу на Майдані в Києві попрощалися з сімома бійцями, що загинули в Авдіївці.

Андрій Кизило народився в сім'ї військовослужбовця. У 2008 році закінчив 9 класів міської гімназії, в 2010 році - Київський військовий ліцей імені Івана Богуна. З 2010 року - в Збройних Силах України.

У 2014 році закінчив Академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. З 2014 року проходив службу в 72-й окремій механізованій бригаді (місто Біла Церква, Київська область).

З липня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за села Новоласпа Бойківського району Донецької області (10 серпня 2015), Петровське Волноваського району Донецької області (14 лютого 2015) і поблизу міста Волноваха Донецької області.

У 2015 році визнано кращим командиром роти в секторі «М» зони антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram