ГоловнаСуспільствоВійна

Жителя Тернопільщини заочно засуджено до 14 років в'язниці за бойові дії в рядах "ДНР"

Німгір Ерднієв з жовтня 2014 воює на боці "ДНР".

Жителя Тернопільської області Німгіра Ерднієва заочно засуджено до 14 років ув'язнення за участь у війні на стороні "ДНР".

Про це повідомляє УНІАН.

Служба безпеки України встановила, що житель Чортківського району Німгір Ерднієв у жовтні 2014 року добровiльно вступив до лав незаконного воєнізованого формування терористів і вибрав собі позивний "Німсон". З того часу він діє в складі терористичної групи, беручи безпосередню участь у злочинах бойовиків.

Фото: sbu.gov.ua

У відомстві повідомили, що зловмисник, перебуваючи на тимчасово окупованій території, брав участь у діяльності військових підрозділів терористичної організації "ДНР" під час бойових дій проти Збройних Сил України та підрозділів правоохоронних органів, які проводять антитерористичну операцію. Зокрема, в лютому 2015 року Ерднієв здійснював збройне захоплення Дебальцевого в складі 3-го мотострілецького батальйону "ДНР". У травні того ж року він брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ в районі Мар'їнки, а з вересня 2015 року Ерднієв утримував бойові позиції в с. Старомихайлівка Мар'їнського району Донецької області.

Фото: sbu.gov.ua

Суд визнав Німгіра Ерднієва винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, і заочно засудив до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося в січні, бразилець, що ввоював за "ДНР", отримав 13 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram