ГоловнаСуспільствоВійна

Ремонт ЛЕП в Авдіївці знову відкладено через обстріл

Бригади ремонтників евакуювали.

Ремонт ЛЕП в Авдіївці знову відкладено через обстріл
Фото: Макс Левин

Ремонтні бригади, які повинні відновити електропостачання Авдіївки, в четвер потрапили під обстріл і були евакуйовані, повідомив гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов у фейсбуці.

"Знову обстріляли енергетиків ДТЕК, незважаючи на наявність патрулів ОБСЄ, незважаючи на всі письмові гарантії обох сторін про те, що буде дотримуватися режим тиші. Бригади евакуйовані. Якщо при зацікавленості обох сторін конфлікту і ОБСЄ не виходить навіть 8 годин тиші забезпечити - отже, ситуацією не керує ніхто. Що робити далі, абсолютно незрозуміло", - зазначив він.

Своєю чергою голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у фейсбуці пише, що бригада електромонтажників через обстріли так і не змогла вийти в район пошкодження ЛЕП.

Нагадаємо, 1 лютого ремонтні бригади ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" і ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" обстежили пошкодження лінії електропередачі протяжністю близько 2 км, але потім потрапили під обстріл і були евакуйовані.

Увечері 30 січня в результаті обстрілів була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. В результаті місто залишилося без води, без електрики і повноцінного теплопостачання. Також на межі зупинки перебуває містотворче підприємство Авдіївський коксохім. Відремонтувати ЛЕП не вдається третій день через обстріли.

Опалення в місті зараз забезпечує Авдіївський коксохім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram