ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, 20 поранено в середу на Донбасі (оновлено)

Увечері обстріли Авдіївки тривали.

Двоє військових загинули, 20 поранено в середу на Донбасі (оновлено)
Архив
Фото: Макс Левин

Двоє українських військовослужбовців загинули, 14 поранено і чотирьох травмовано протягом бойових дій на Донбасі 1 лютого.

Про це повідомляє штаб АТО.

За минулу добу російсько-окупаційні війська продовжили обстрілювати Авдіївку з важкого озброєння, використовуючи РСЗВ БМ-21 "Град", 152- і 122-міліметрову артилерію, танки. Бойовики зробили кілька спроб атакувати сили АТО, але, зазнавши втрат, щоразу змушені були відступати. Незважаючи на домовленості про припинення вогню, ввечері окупанти знову обстрілювали позиції військових у районі Авдіївки. Крім того, з артилерії різних калібрів вони вели вогонь по Верхньоторецьку.

На Маріупольському напрямку окупанти з РСЗВ БМ-21 "Град" і 122-міліметрової артилерії вели вогонь по Водяному, по Красногорівці відкривали вогонь танк, 122-міліметрова артилерія, 120- і 82-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецька зброя. Зі 122-міліметрової артилерії і мінометів обстріляли Гранітне, Богданівку і Широкине. По Мар'їнці та Чермалику вели вогонь міномети різних калібрів. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь по Широкиному, Новотроїцькому, Новомихайлівці і Новогригорівці.

На Луганському напрямку з 152- і 122-міліметрової артилерії окупанти обстріляли Кримське і Врубівку, з мінометів - Катеринівку, Новозванівку, Троїцьке і Попасну, а зі стрілецької зброї - Кримське.

Усього зафіксовано 67 обстрілів.

Нагадаємо, у вівторок на Донбасі один боєць загинув, 18 були поранені.

Усього з неділі, коли різко загострилася ситуація на фронті, загинули 10 українських військових - четверо 29 січня, троє 30 січня, один 31 січня і ще двоє 1 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram