ГоловнаПолітика

Турчинов висловився за повну економічну блокаду Донбасу

Секретар РНБО вважає перекриття вантажопотоку передумовою для деокупації.

Турчинов висловився за повну економічну блокаду Донбасу
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що потрібно перекрити весь вантажопотік через лінію розмежування на Донбасі.

В інтерв'ю liga.net він назвав це єдиним способом зупинити контрабанду.

"Якщо вирішувати радикально, тобто тільки один механізм. І я прихильник цього варіанта - заборонити будь-які переміщення товарів і вантажів. Але мені кажуть: там же є підприємства, які платять податки в наш бюджет і на експорт відправляють продукцію, а валюта надходить в українські банки, там живуть наші громадяни, їм треба працювати і т.д. Я вважаю, що тут доречний досвід Хорватії, яка на початку 1990-х перебувала в схожому з Україною становищі", - зазначив Турчинов.

За його словами, жорстка економічна блокада призвела до швидкої деокупації Хорватією своєї території.

"Відповідно, якщо ми хочемо прискорити процес звільнення своїх територій - потрібно вибирати радикальний варіант", - зазначив секретар РНБО.

Однак, за словами Турчинова, Захід виступає проти.

"Особисто моя позиція: йде війна, і всі повинні працювати на перемогу. Повна ізоляція окупованої території значно наблизить терміни її звільнення. Інакше цей уповільнений процес тільки розтягує в часі страждання і біди людей, які перебувають там", - підсумував він.

Нагадаємо, незважаючи на війну, між Україною і "ДНР" і "ЛНР" налагоджена торгівля, зокрема вугіллям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram