ГоловнаПолітика

Блокада ОРДЛО відстрочить реінтеграцію Донбасу, - Горбулін

Академік НАНУ підкреслив важливість припинення торгівлі з окупованими територіями.

Блокада ОРДЛО відстрочить реінтеграцію Донбасу, - Горбулін
Фото: Скриншот с Youtube

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ Володимир Горбулін вважає, що припинення торгово-економічних зв'язків з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей відстрочить у часі реінтеграцію Донбасу.

Про це він заявив під час круглого столу "Торгова блокада Донбасу: втрати чи досягнення?" в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно визнати, що припинення торгово-економічних операцій з ОРДЛО відстрочить реінтеграцію тимчасово окупованих територій", - сказав Горбулін.

При цьому він підкреслив важливість припинення торгівлі з окупованими територіями Донбасу.

"Це рішення є необхідним, довгоочікуваним і водночас запізнілим щонайменше на півтора року... Звичайно, встановлення обмежень і контролю за пересуванням осіб та транспортних засобів і вантажів через лінію розмежування в межах Донецької та Луганської областей є вимушеним, незважаючи на це, позитивний вплив не підлягає сумніву", - зазначив академік НАНУ.

За його словами, блокада сприятиме відновленню консенсусу в українському суспільстві.

Нагадаємо, раніше представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов назвав три умови припинення економічної блокади Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram