ГоловнаПолітика

Савченко не вважає ватажків "ДНР" та "ЛНР" терористами

Нардеп запропонувала прочитати визначення тероризму в військовому статуті.

Савченко не вважає ватажків "ДНР" та "ЛНР" терористами
Надежда Савченко
Фото: 5 канал, скриншот видео

На думку народного депутата Надії Савченко, лідери сепаратистів на Донбасі Олександр Захарченко і Ігор Плотницький не є терористами

Про це Савченко сказала в ефірі Еспрессо.TV.

"Для мене Захарченко та Плотницкий не є терористами. Треба відкрити військовий статут, правила ведення війни і почитати, що таке тероризм. Ні, терористами вони не є. Є чітко визначений набір понять того, що вважається тероризмом. Там є частина сепаратистів і частина колаборантів. Є частина окупованого населення", - сказала Савченко.

Нардеп пояснила, що державі треба вирішити, чи йдеться про АТО, чи про війну на Донбасі, і тоді буде простіше з визначенням лідерів так званих ДНР і ЛНР.

"Кожна маріонетка, згадайте таку гарну казку про Буратіно, може вийти з-під влади свого ляльковода. Я можу діяти незалежно від будь-чиєї волі. Кожна людина має свій розум і може робити вчинки", - додала нардеп, відповідаючи на питання, чи вважає вона лідерів сепаратистів маріонетками російського президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч відбулася в "тристоронньому мінському форматі" з присутністю російської сторони і з присутністю Захарченка та Плотницького від "ДНР" та "ЛНР". Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram