ГоловнаПолітика

Савченко підтвердила зустріч із Захарченком і Плотницьким

Депутат побачила в Захарченкові та Плотницькому "людей, а не чортів".

Савченко підтвердила зустріч із Захарченком і Плотницьким
Фото: Стоп-кадр с видео

Народний депутат Надія Савченко (фракція "Батьківщина") підтвердила, що відвідувала Мінськ, де спілкувалася з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

У коментарі журналістам вона повідомила, що темою переговорів був обмін полоненими.

"Що стосується зустрічі. Так, була зустріч у тристоронньому мінському форматі за присутності російської сторони і Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР". Зустріч спрямована на те, щоб посилити мінський формат і зробити його більш дієвим найближчим часом. Людей потрібно забирати, війну потрібно завершувати", - сказала Савченко.

Вона заявила, що побачила в Захарченкові та Плотницькому "людей, а не чортів".

Переговори вона охарактеризувала як дієві.

Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що слідчі спецслужби з нею поспілкувалися у зв'язку із цією зустріччю.

"Савченко опитали в рамках кримінального провадження про створення терористичної організації "ДНР", - сказав керівник апарату СБУ.

При цьому він зазначив, що Савченко добровільно прибула в спецслужбу.

За словами Ткачука, факт спілкування з ватажками "ДНР" і "ЛНР" з юридичного погляду не є кримінально караним. "Єдиний момент, який вона дійсно, швидше за все, порушила, це режим секретності. У нас у всіх народних депутатів оформлено чинний допуск до державної таємниці. Вона зобов'язана інформувати режимно-секретний орган своєї установи, де вона працює, - а в цьому випадку це апарат Верховної Ради, - про намір виїхати за кордон", - сказав керівник апарату СБУ.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомила ЛІГА.net. Видання припускає, що ФСБ Росії намагається провести обмін полоненими так, щоб виставити все це як результат прямих переговорів нібито України (на чолі з Савченко) з "законною владою Донбасу" у вигляді терористів.

Плотницький підтвердив, що разом із Захарченком зустрічався з Савченко в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram