ГоловнаПолітика

Ватажок "ЛНР" розповів про зустріч із Савченко в Мінську

Плотницький вважає Савченко "представником бойовиків у Раді".

Ватажок "ЛНР" розповів про зустріч із Савченко в Мінську
Игорь Плотницкий

Ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що він разом із ватажком "ДНР" Олександром Захарченком дійсно зустрічався з депутатом Верховної Ради Надією Савченко в Мінську.

Про це повідомляє російське інформагентство РИА Новости.

За даними видання, під час зустрічі обговорювали обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

"Нещодавно я з Олександром Володимировичем Захарченком зустрічався разом з народним депутатом України Надією Вікторівною Савченко. Це треба сприймати правильно, треба розуміти, що весь цей процес йде в рамках мінських переговорів... Основною темою наших розмов був обмін полоненими за формулою "всіх на всіх", тобто безвісти зниклих, і ті питання, які пов'язані із цією темою", - розповів Плотницький.

При цьому він підкреслив, що "настав час вирішувати питання не військовим, а мирним шляхом".

Плотницький вважає Савченко "представником бойовиків у Раді". Він також зазначив, що і він, і Захарченко одностайні, що "подібні зустрічі корисні" і не повинні обмежуватися одним депутатом.

"Це повинна бути група людей", - заявив Плотницький.

"Вирішення цього питання, думаю, найближчим часом... буде закріплене на державному рівні, і більшість своїх людей ми назад заберемо", - додав він.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомила ЛІГА.net. Видання припускає, що ФСБ Росії намагається провести обмін полоненими так, щоб виставити все це як результат прямих переговорів нібито України (на чолі із Савченко) з "законною владою Донбасу" у вигляді терористів.

З ідеєю прямих перемовин із "ДНР" і з "ЛНР" Савченко виступала ще в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram