ГоловнаПолітика

Порошенко вдячний ЄС за домовленість із Нідерландами з приводу УА

Президент закликав якнайшвидше ратифікувати угоду.

Порошенко вдячний ЄС за домовленість із Нідерландами з приводу УА
Фото: пресс-служба президента

Україна цінує зусилля лідерів ЄС з метою досягнення домовленості щодо рішення, яке відкриває шлях для завершення ратифікації Європейським Союзом Угоди про асоціацію, заявив президент Петро Порошенко.

У своєму фейсбуці він назвав декларацію, в якій буде прописано застереження щодо УА, вимушеним кроком, необхідним для збереження Угоди про асоціацію з ЄС.

"Нам вдалося відстояти принципову позицію України: не допустити нових переговорів з невизначеною часовою перспективою, не допустити ніяких змін у тексті угоди, так само, як і її повторної ратифікації всіма країнами-членами. Ми закликаємо Нідерланди завершити всі відповідні процедури для забезпечення швидкого набуття чинності", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачає автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки Україні і не дає українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна з цих можливостей не була гарантована Угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців.

15 грудня лідери ЄС погодилися з цим і заодно зажадали від України активніше боротися з тотальною корупцією.

Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала Угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відхилили її на референдумі в квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram