ГоловнаПолітика

Уряд Нідерландів внесе на ратифікацію УА України і ЄС у січні

Марк Рютте очікує прискорення процесу.

Уряд Нідерландів внесе на ратифікацію УА України і ЄС у січні
Марк Рютте
Фото: EPA/UPG

Уряд Нідерландів скерує пропозицію про ратифікацію Угоди про асоціацію ЄС-Україна до парламенту в січні.

Про це сказав прем'єр країни Марк Рютте агентству "РИА Новости" після саміту ЄС, на якому було досягнуто угоди щодо документа.

"Я думаю, що будуть політичні дебати наступного тижня. Ми внесемо закон у парламент, я думаю, в січні. Потім парламент повинен прийняти рішення щодо процедури", - відповів він на питання, коли парламент Нідерландів може обговорити Угоду про асоціацію ЄС - Україна і розглянути її ратифікацію.

"Я думаю, ґрунтуючись на тому, що я чув на дебатах учора, вони хочуть прискорити процес, вони не хочуть його затягувати, вони хочуть завершити його якомога швидше", - додав Рютте.

Нагадаємо, Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачає автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки Україні і не дає українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна із цих можливостей не була гарантована Угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців.

Лідери ЄС погодилися з цим і заодно зажадали від України активніше боротися з повсюдною корупцією.

Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала Угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відкинули її на референдумі у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram