ГоловнаСуспільствоВійна

Організатори торгової блокади Донбасу мають намір заблокувати Станицю Луганську

Виногородський заявив, що місцева влада знає про плани організаторів блокади залізниці в Луганській області.

Організатори торгової блокади Донбасу мають намір заблокувати Станицю Луганську

Учасники блокади залізниці в Луганській області мають намір перекрити Станицю Луганську до кінця тижня.

Про це заявив співорганізатор блокади, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногородський в ефірі "112 Україна".

"Ми плануємо перекрити всі проходи в Луганській і Донецькій областях. Судячи з розвитку подій, людей нам для цього вистачить, починаючи зі середини лютого. Тобто ми плануємо в середині лютого повністю розгорнути наші пункти блокади. Ми будемо збільшувати кількість блокпостів рівномірно з приходом людей. Станицю Луганську імовірно ми закриємо до кінця цього тижня", - сказав він.

Виногородський також заявив, що місцева влада знає про плани організаторів блокади залізниці в Луганській області.

Крім того, він пояснив, що серед учасників блокади залізниці в Луганській області більшість - ветерани АТО, також з ними працює близько 12 волонтерських груп і місцеві жителі.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО розпочали третій етап блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, перекрили дорогу Луганськ - Попасна. На цю мить заблокована одна ділянка залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля сіл Гірське і Золоте.

Наприкінці грудня низка колишніх і теперішніх бійців АТО, пов'язаних з батальйонами "Донбас" і "Айдар", оголосили, що запустять мобільні групи і встановлять блокпости для блокування роботи нелегальних торговельних маршрутів з непідконтрольною частиною Донбасу. Мета блокади - змусити "ДНР" і "ЛНР" відпустити полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram