ГоловнаПолітика

Україна повинна мати чітку стратегію повернення тимчасово окупованих територій, - Лубківський

Люди повинні побачити турботу України.

Україна повинна мати чітку стратегію повернення тимчасово окупованих територій, - Лубківський
Маркиян Лубкивский
Фото: Сергей Нужненко

Українське керівництво не має чіткого плану і стратегії, що робити з окупованими територіями, заявив під час ефіру на телеканалі ZIK координатор руху «Справедливість», дипломат Маркіян Лубківський.

Він підкреслив, що суспільству повинні чітко сказати, як буде повернуто Донбас, в який спосіб: політичний, економічний, військовий чи гуманітарний. Чи це станеться за поєднання всіх цих факторів.

«Ми повинні процес врегулювання конфлікту на Донбасі зробити більш динамічним, і Україна повинна стати суб'єктом цього процесу, активним учасником, як свого часу була Хорватія. Вона перебувала навіть у складніших умовах, оскільки не мала своєї державності, не мала такої підтримки, як сьогодні Україна. До того ж там діяло ембарго на ввезення зброї», - підкреслив Лубківський.

Дипломат вважає, якщо Україна продемонструє політичну волю до відновлення економічного потенціалу та до подолання корупції, то люди з окупованих територій потягнуться до України. Треба ремонтувати дороги і лікарні, щоб люди відчули турботу держави.

«Ми часто їздимо туди, допомагаємо нашим воїнам з моїм соратником, другом і політичним партнером Валентином Наливайченком. Де відремонтовані дороги, де відновлені лікарні? Щоб люди побачили різницю. Ми сьогодні реалізовуємо проекти, в тому числі і з Геннадієм Друзенком, який очолює ПДМШ ім. Пирогова, надаючи допомогу людям. Люди якщо побачать, що їм тут краще, тут їм безпечніше, спокійніше, то вони дійсно потягнуться», - впевнений координатор руху «Справедливість».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram