ГоловнаПолітика

У Європарламенті є стабільна більшість для введення безвізового режиму з Україною, - Шульц

Порошенко і Шульц обговорили ситуацію в Україні.

У Європарламенті є стабільна більшість для введення безвізового режиму з Україною, - Шульц
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч із головою Європейського парламенту Мартіном Шульцем, під час якої сторони обговорили введення безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко закликав Європарламент якомога швидше надати Україні безвізовий режим. Співрозмовники погодилися, що Угоду про асоціацію необхідно негайно ратифікувати.

"У Європарламенті є стабільна більшість для введення безвізового режиму з Україною", - зазначив Шульц.

Сторони також обговорили перебіг реформ в Україні. Крім того, Порошенко поінформував Шульца про результати зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", яка відбулася 19 жовтня в Берліні.

Співрозмовники наголосили на необхідності збереження санкцій проти Російської Федерації до відновлення територіальної цілісності України. Також обговорювали можливість посилення обмежувальних заходів через порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

"Порошенко високо оцінив постійну підтримку України з боку Європарламенту в протидії російській агресії і продовженні реформ", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, введення безвізового режиму Україна-ЄС не внесено до порядку денного майбутньої сесії Європарламенту 24-27 жовтня.

12 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив сподівання, що ЄС зможе вирішити свою внутрішню дискусію з розробки механізму обмеження дії безвізового режиму найближчим часом і розблокує отримання безвізового режиму для України та Грузії.

Крім того, віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс під час зустрічі з Клімкіним у Брюсселі заявив, що Єврокомісія повністю підтримує якнайшвидше введення безвізового режиму з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram