ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Нардепи розглянуть у першому читанні проект держбюджету-2017.

Верховна Рада сьогодні розгляне проект державного бюджету на 2017 рік у першому читанні.

Про це йдеться в порядку дня засідання парламенту.

Першим на порядку денному стоїть законопроект №5114 про заборону ввезення книг із території країни-агресора та тимчасово окупованої території України з антиукраїнським змістом.

Далі депутати планують прийняти рішення щодо низки законопроектів, серед яких №5244 про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "Антонов" і №4696 про зміну режиму роботи Ради, передбачивши проведення пленарних засідань винятково по вівторках і четвергах.

Також парламент має намір розглянути законопроекти №5044 про збільшення ставки акцизного, екологічного податків та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом на 12% і законопроект №5142 про дозвіл стягнення до державного бюджету активів громадян, придбаних на необґрунтовані доходи, в розмірі від 1 тис. мінімальних зарплат (на цей момент - близько 1,45 млн гривень).

Також сьогодні планують розглянути проект постанови №5280 про прийняття декларації пам'яті і солідарності з сеймами Литви і Польщі.

У другому читанні Рада розгляне законопроекти №2418-а про скорочення терміну планових заходів зі здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності та №3153 про встановлення мораторію на проведення перевірок бізнесу.

Нагадаємо, уряд вніс до Ради проект держбюджету на наступний рік у середині вересня. Традиційно бюджет в Україні в першому і другому читанні затверджували наприкінці грудня. Зараз же уряд хоче, щоб головний фінансовий документ країни було ухвалено до 1 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram