ГоловнаПолітика

Труханов назвав план зонування Одеси та повернення аеропорту місту історичними рішеннями

Хаотичній забудові міста повинен прийти кінець.

Труханов назвав план зонування Одеси та повернення аеропорту місту історичними рішеннями
Геннадий Труханов
Фото: www.odessit.ua

Депутати Одеської міської ради на позачерговій сесії 19 жовтня ухвалили план зонування території Одеси і повернення аеропорту в комунальну власність міста. Ці рішення є історичними, заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов, передають українські ЗМІ. Як повідомляється, в Одесі відбулася позачергова сесія, до порядку денного якої увійшли стратегічні для розвитку міста питання. Так, після тривалих консультацій, зустрічей з громадськістю був прийнятий доопрацьований План зонування території Одеси. Депутати підтримали прийняття документа, який поставить остаточну крапку в хаотичній забудові одеських земель.

"Це питання не перший рік хвилювало одеситів. Сьогодні ми прийняли, без перебільшення, один із найбільш очікуваних документів. Дякую громадським діячам і всім, хто працював над цим проектом, за виконану роботу та активну позицію ", - прокоментував прийняття рішення Геннадій Труханов.

Доленосним, як передають ЗМІ, є рішення щодо одеського аеропорту: депутати підтримали вихід Одеської міськради з ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса " і повернення в комунальну власність внеску міста в статутний капітал цієї компанії. "Одеському аеропорту необхідні новий термінал і злітно-посадкова смуга. Інвестор сьогодні не виконав своїх зобов'язань. Тому, ми повертаємо майно в комунальну власність для продовження будівництва ", - повідомив Геннадій Труханов.

Як повідомляють ЗМІ, таким чином, від сьогодні місто відновлює свій контроль над чинним пасажирським терміналом і службами аеропорту. Також, згідно з рішенням, одеська громада отримує 25% нового терміналу, будівництво якого має бути завершене вже в цьому році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram