ГоловнаПолітика

Рада закликала ЄС завершити ратифікацію Угоди про асоціацію

Депутати просять Нідерланди віднайти рішення проблеми.

Рада закликала ЄС завершити ратифікацію Угоди про асоціацію
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Верховна Рада закликала Європейський парламент, уряди країн-членів ЄС і їхні парламенти активно пошукати рішення, яке дозволило б завершити ратифікацію Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

За прийняття проекту постанови 5238 проголосували 235 депутатів при мінімально необхідних 226.

Також Рада закликає уряд Нідерландів спільно з інститутами ЄС розробити зважене рішення, яке однаковою мірою буде враховувати інтереси нідерландського населення, України і ЄС.

У прийнятій заяві український парламент підкреслює, що відмова Нідерландів від ратифікації угоди поставить під сумнів надійність і авторитетність усього ЄС як партнера в очах українців та інших міжнародних партнерів.

Нагадаємо, у вересні прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд країни, швидше за все, не ратифікує Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною, враховуючи результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору.

На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з ЄС проголосував 61% голландців, які прийшли на дільниці. Явка становила 32% при необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язувальними для уряду.

Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка не завершила процедуру ратифікації УА.

Зараз Угода про асоціацію України і ЄС застосовується в тимчасовому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram