ГоловнаПолітика

Порошенко подякував Єврокомісії "за справедливий звіт про Україну"

"Це визнання безпрецедентності і результативності наших реформ", - зазначив президент.

Порошенко подякував Єврокомісії "за справедливий звіт про Україну"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко подякував європейським партнерам за "справедливу оцінку виконання Україною Угоди про асоціацію", зроблену в звіті Європейської комісії

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Це визнання безпрецедентності і результативності здійснених нами структурних реформ протягом останніх двох років. Ми довели, що завдяки синергії громадянського суспільства, керівництва держави, парламенту, уряду і наших закордонних партнерів можемо ефективно змінюватися "на марші" тоді, коли і на Донбасі, і у Криму триває російська агресія", - написав Порошенко.

Президент наголосив на важливості визнання ЄС в умовах зовнішньої агресії, коли Україні вдалося не тільки стабілізувати економіку, але поступово створювати умови для її зростання і залучення іноземних інвестицій.

"У боротьбі з корупцією ми не тільки створили, а й запустили революційно нову для України систему антикорупційних органів, включаючи безпрецедентно прозору і відкриту, навіть для ЄС, систему електронного декларування", - наголосив Порошенко.

За його словами, заохочувальними є також оцінки прогресу України у очищенні банківського сектора, реформування енергоринку, включаючи тарифоутворення на газовому ринку, а також результати роботи унікальної системи електронних закупівель ProZorro.

"Так, багато ще має бути зроблено. І це ще одна причина для того, щоб всім політичним силам засукати рукава для спільної роботи, перш за все, на благо нашого народу і держави. І це ще одне підтвердження того, що Україна дійсно стане загальною "історією успіху" для самого Європейського Союзу. Для цього потрібно не тільки підтримувати реформаторські кроки в Україні, а й зберігати єдність і солідарність перед російською гібридною загрозою", - додав Порошенко.

Нагадаємо, Євросоюз сподівається вирішити питання СА з Україною до саміту Європейської Ради, який відбудеться 15-16 грудня у Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram