ГоловнаПолітика

На зустрічі в Мінську не говорили про амністію, - Савченко

Нардеп розповіла про зустріч із ватажками "ДРН" і "ЛНР".

На зустрічі в Мінську не говорили про амністію, - Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Надія Савченко в Мінську не говорила про амністію з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким.

Про це Савченко розповіла в інтерв'ю "Донбас.Реалії".

"Не було й мови про амністію. Навіть слова такого не пролунало за три години. Можливо, про це йшлося в якійсь іншій подачі. Наприклад, у тому, що ми вирішили, що саме ці представники, які на цей момент є (Захарченко і Плотницький, - ред.), не можуть бути сприйняті Верховною Радою. Але це не означає, що люди з окупованої території не можуть бути представниками в Раді частини, яка зараз окупована. Я думаю, і вони (бойовики - ред.) це прекрасно розуміють, і ми це прекрасно розуміємо, і вони не були проти цього", - сказала Савченко.

"Тому, я думаю, що говорити є про що", - додала нардеп.

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" з присутністю російської сторони і з присутністю Захарченка та Плотницького від "ДНР" і "ЛНР".

Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram