ГоловнаПолітика

Продан підтримує відставку Гонтаревої

Продан підтримує відставку Гонтаревої

Заступник голови депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка" Оксана Продан підтримає звернення до президента з пропозицією звільнити голову Національного банку Валерію Гонтареву. Про це народний депутат заявила в кулуарах парламенту.

"Коли ми говоримо про кількість закритих банків, ми забуваємо говорити про кількість підприємців, у яких були в цих банках рахунки і які не мають ніяких шансів отримати можливість використати ті кошти, які заробили. Я буду підтримувати зміну позиції, яка сьогодні є в НБУ", - пояснила Продан.

Нагадаємо, цього тижня фінансовий комітет Верховної Ради прийняв рішення звернутися до президента з проханням внести до парламенту подання про звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої, оскільки рішення кадрового питання щодо керівника Нацбанку перебуває в компетенції голови держави.

"У результаті бурхливого обговорення цю пропозицію підтримала більшість колег із різних фракцій. Підстава - пункт 6 частини 8 статті 18 Закону України "Про Національний банк України" ("втрата бездоганної ділової репутації")", - заявив голова комітету Сергій Рибалко.

За його словами, "кількість претензій, що накопичилася в професійному середовищі та в усьому суспільстві до діяльності Національного банку, не залишає іншого виходу, як звільнити керівника НБУ".

Раніше фракція "Батьківщина" звинуватила Валерію Гонтареву у співпраці з бізнесменами "Сім'ї" екс-президента Януковича й участі у "відмиванні" грошей. За словами народного депутата Сергія Тарути, інформацію про співпрацю Гонтаревої з чиновниками Януковича ретельно вивчають у Міжнародному валютному фонді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram