ГоловнаПолітика

Гроші Януковича не конфіскують через політичну корупцію, - Пашинський

Рада знову провалила законопроект.

Гроші Януковича не конфіскують через політичну корупцію, - Пашинський
Сергей Пашинский
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада провалила включення в порядок денний законопроекту №5088 про спеціальну конфіскацію активів чиновників режиму Януковича, а також пов'язаного з ним законопроекту про забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів (№5142).

Голова парламенту неодноразово ставив ці питання на голосування, але законопроекти не набрали необхідної кількості голосів.

Тож депутати поставили під загрозу фінансування програм соціального захисту й обороноздатності країни, оскільки конфісковані кошти Януковича повинні піти саме на ці цілі.

Заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський обурився, що в парламенті досі доводиться обговорювати необхідність повернення державі коштів Януковича, Арбузова, Клименка та ін.

"Це якийсь сюрреалізм! Скоро три роки як ми вигнали Януковича, але нічого - підкреслюю - нічого з вкраденого Януковичем не повернуто!" - наголосив він.

Сергій Пашинський додав, що, за оцінками експертів, йдеться щонайменше про $30 млрд, які були вкрадені Януковичем і його оточенням, в тому числі $1,5 млрд, які були арештовані на території України.

Водночас, за словами заступника керівника фракції "Народний фронт", на кошти, вкрадені спільниками Януковича, "колишні" регіонали "тепер купують депутатів у нашому парламенті, купують журналістів, які розповідають якісь дурниці про цей закон".

"Розповідають про те, що нібито за цим законом можна відбирати квартири. Ще раз хочу підкреслити: це абсолютна брехня. Закон передбачає арешт і конфіскацію виключно грошових коштів і цінних паперів держави. Підкреслюю!" - зазначив народний депутат.

"Наскільки вони бояться цього закону, що навіть включення в порядок денний блокують", - обурився Сергій Пашинський.

Він зазначив, що традиційно за законопроект про спецконфіскацію активів Януковича не голосують представники Опозиційного блоку, "Єврооптимісти" і "Батьківщина".

"Не маю сумнівів, що за блокуванням цього законопроекту стоять політична корупція і політична проституція", - обурився Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram