ГоловнаПолітика

Порошенко, Меркель і Олланд зустрінуться 19 жовтня в Берліні (оновлено)

Голови трьох держав мають намір схилити Росію до виконання Мінських угод.

Порошенко, Меркель і Олланд зустрінуться 19 жовтня в Берліні (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель домовилися 19 жовтня провести в Берліні зустріч голів держав у "нормандському форматі" для того, щоб схилити Росію до виконання Мінських угод у частині безпеки.

Таким був результат тристоронніх телефонних переговорів, повідомляє прес-служба голови держави.

"Співрозмовники обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі. Президент України акцентував на важливості спільної позиції України і стан Європейського Союзу в переддень саміту Європейської Ради, який пройде 20-21 жовтня 2016 року в Брюсселі, де розглядатимуть стратегію відносин з Росією", - йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Оновлення. Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт підтвердив інформацію про те, що зустріч голів країн "нормандської четвірки" відбудеться 19 жовтня в Берліні, пише Німецька хвиля.

Нагадаємо, 15 жовтня Порошенко заявив, що Україна не буде переходити до виконання політичних пунктів Мінських угод, поки не буде виконано пункти про припинення вогню і відведення російських військ. На що президент Росії Володимир Путін відповів, що військові і політичні пункти Мінських угод треба виконувати паралельно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram