ГоловнаПолітика

Путін: військові і політичні пункти Мінських угод потрібно виконувати паралельно

В іншому разі домогтися врегулювання нібито буде неможливо.

Путін: військові і політичні пункти Мінських угод потрібно виконувати паралельно
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін прокоментував учорашню заяву президента України Петра Порошенка з приводу черговості виконання окремих пунктів Мінських угод.

"Я знаю, що мій колега президент Порошенко знову намагається перекласти якусь відповідальність на Росію, посилаючись на неврегульованість у сфері безпеки. Я вважаю, що це тільки привід, щоб нічого не робити в політичній сфері. Треба йти як мінімум паралельно, домагаючись реалізації в питаннях безпеки і здійснюючи абсолютно необхідні для врегулювання в цілому і на тривалу перспективу кроки в політичній сфері", - цитує Путіна агентство РБК.

В іншому разі, пригрозив Путін, домогтися врегулювання буде неможливо.

Нагадаємо, 15 жовтня Порошенко заявив, що Україна не буде переходити до виконання політичних пунктів Мінських угод, поки не будуть виконані пункти про припинення вогню і відведення російських військ.

Франція і Німеччина намагалися організувати на наступному тижні зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ). Однак в Адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко не візьме в ній участь, якщо темою переговорів будуть політичні пункти Мінських домовленостей. Позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити "дорожню карту" припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів, амністії бойовиків і особливого статусу Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram