ГоловнаПолітика

Порошенко зустрінеться з генсеком НАТО і керівництвом Євросоюзу 20 жовтня

Лідери України та інститутів ЄС обговорять перспективи санкційного режиму щодо Росії.

Порошенко зустрінеться з генсеком НАТО і керівництвом Євросоюзу 20 жовтня
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Президент Петро Порошенко 20 жовтня в Брюсселі зустрінеться з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, інформує прес-служба голови держави.

"За результатами зустрічі запланована заява Петра Порошенка і Єнса Столтенберга для представників ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, 20 жовтня Президент Петро Порошенко здійснить візит до Брюсселя, де проведе низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу. Зокрема, заплановано зустрічі голови української держави з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцом.

"Лідери України та інститутів ЄС обговорять розвиток ситуації на Донбасі і в Криму, стан виконання Мінських домовленостей і перспективи санкційного режиму щодо Росії у відповідь на її агресію проти України. Учасники зустрічі також обговорять прогрес у впровадженні реформ та шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординують подальші кроки щодо ратифікації Угоди про асоціацію та введення безвізового режиму для громадян України", - відзначають у прес-службі Порошенка.

Також на порядку денному двосторонні зустрічі Президента України з лідерами окремих країн-членів ЄС напередодні саміту Євросоюзу 20-21 жовтня в Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що Порошенко, Меркель, Олланд і Путін 19 жовтня в Берліні проведуть зустріч голів держав у Нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram